Augustin Lazăr: Analiza Ministerului Public a găsit 33 de articole neconstituţionale după modificările la codul de procedură penală

Ministerul Public a identificat 33 de articole suspecte de neconstituţionalitate în urma unei analize efectuate pe modificările la codul de procedură penală, a anunţat Augustin Lazăr, într- o declaraţie susţinută la Alba Iulia.

“Toate aceste articole au fost sesizate instituţiilor care au competenţa de a sesiza Curtea Constituţională. Urmează să vedem în continuare ce va spune Curtea Constituţională despre suspiciunile pe care le-am formulat noi”, a afirmat Augustin Lazăr, prezent la Alba Iulia la conferinţa internaţională “Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului”.

Această analiză a fost anunţată de Augustin Lazăr de săptămâna trecută, procurorul general afirmând că ea va fi înmânată instituţiilor abilitate în a sesiza Curtea Constituţională.

“Noi am avut un punct de vedere deja pe care-l susţinem în continuare, în sensul că modificările care au fost efectuate la cele două Coduri s-au realizat într-un ritm foarte rapid, în pripă, aş putea spune, şi acestea asociate cu faptul că nu au fost luate în considerare propunerile Consiliului Superior al Magistraturii, ale asociaţiilor de magistraţi. Toate aceste circumstanţe au generat o stare de îngrijorare în rândurile corpului magistraţilor Ministerului Public. Ceea ce vă pot spune în acest moment este că toate modificările, completările care au fost efectuate formează obiectul unei foarte atente analize a Ministerului Public, care în câteva zile va fi încheiată şi tot ce vom constata noi că are o aparenţă de neconstituţionalitate va fi pus la dispoziţia instituţiilor care au competenţa de a sesiza CCR”, a spus Lazăr.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here