A fost înființat cel de-al doilea club Rotary în Olt, la Caracal. Președinte, avocatul Costel Defta/ FOTO

Clubul Rotary Caracal

Rotarienii au mai înființat un club în Olt, Clubul Rotary Caracal, al 131-lea club al Districtului României și Republicii Moldova.

Evenimentul a avut loc vineri, la Casa Doldurea, unde au fost prezenți membrii Clubului Rotary Slatina, cei care au „nășit” noul club, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 al României și Republicii Moldova, Milian Sopoian, și responsabilul Districtului pentru extindere (District Extension Committee Chair), Viorel Bunea.

Evenimentul a început cu intonarea imnului național și imnului Rotary, urmate de cuvinte de susținere și felicitare rostite de către cei doi reprezentanți ai Districtului Rotary.

Guvernatorul Districtului, Milian Sopoian, a înmânat însemnele Rotary, respectiv carta, clopotul și colanul primului președinte al Clubului Rotary Caracal, avocatul Costel Defta. Au fost înmânate, apoi, insignele pentru cei 25 de membri fondatori ai celui de-al doilea club Rotary din județul Olt.

Din Clubul Rotary Caracal fac persoane marcante în municipiu și în județ, medici, avocați, profesori, judecători, psihologi, oameni de afaceri care, urmând exemplul de implicare al Rotary în comunitate, vor urma deviza organizației “A servi mai presus de sine”.

„Aceștia își propun să inițieze proiecte ambițioase în educație, sănătate, sport, în susținerea istoriei, a tinerilor, adăugând valoare și speranță pentru anul rotarian 2018 – 2019”, se arată într-un comunicat al Clubului Rotary Slatina.

Printre membrii fondatori se numără și primarul municipiului, Liviu Radu, dar și omul de afaceri Ion (Marian) Doldurea, cunoscut pentru implicările sale în viața socială a orașului.

Clubul Rotary Caracal

„Am vorbit și cu domnul Doldurea despre această inițiativă și mi s-a părut oportun ca, și prin poziția publică pe care o am, să devin membru al acestui club, să putem ajuta oamenii și din această postură. Caracalul are valori și tradiții care trebuie păstrate și Clubul Rotary poate sprijini comunitatea și pe această componentă. Apoi, clubul își propune să acționeze pentru a-i ajuta pe oameni prin diverse proiecte în domenii precum sănătatea, educația, sportul și altele, lucruri importante pentru o comunitate”, a declarat primarul Caracalului, Liviu Radu.

Tot vineri, în același cadru, președintele Clubului Rotary pentru anul 2017-2018, avocatul Mihai Bubatu, a predat ștafeta unui alt președinte, în persoana Cristinei Munteanu.

Mihai Bubatu a prezentat bilanțul anului rotarian 2017-2018 al slătinenilor, menționând rezultatele celor mai importante proiecte: 270 de mamografii realizate gratuit pentru femei din mediul rural, 1700 de copii recompensați cu piesă de teatru și baloane de 1 iunie, un ecograf donat Spitalului Orășenesc Corabia, susținerea concursului de șah pentru copii și a competițiilor sportive cu premierea în bani a câștigătorilor, organizarea Balului Anual Rotary pentru a continua proiectul de realizare gratuită de mamografii și tipărirea unui album omagial care reflectă implicarea județelor Olt și Romanați în Primul Război Mondial.

Noul președinte își începe mandatul la 1 iulie 2018. Cristina și-a exprimat dorința de a continua proiectele de tradiție ale Clubului Rotary Slatina și a promis că va iniția proiecte noi care să aducă valoare și impact pozitiv în viața comunității slătinene.

Cluburile din Slatina și Caracal, reunite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here