Ultimul mesaj postat de Călin Farcaș: „Nu mai am putere să mă lupt și cu statul. Este extrem de frustrant și umilitor”

Călin Farcaș, tânărul care s-a stins din viață, la doar 29 de ani, după ce a așteptat mai bine de doi ani un transplant pulmonar, a postat vineri un mesaj în care își exprima dezamăgirea și frustrarea față de chinurile la care îl supuneau nu numai boala, ci și statul român.

„Cu greu reușesc să mă mai țin de la o zi la alta să supraviețuiesc, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă ca să mă pot bucura de ea. Nu mai am putere să mă lupt și cu statul, deșo singurul impediment pe care îl am este un acord cu o clinică din Europa să mă salveze. Este extrem de frustrant și umilitor prin ce sunt pus să trec, dacă eram membrul oricărui stat din Europa eram salvat până acum, nu mai era nevoie de atâta suferință și disperare. Nu doresc nimănui să treacă aproape zilnic razant pe lângă sfârșit”, scria Călin Farcaș vineri, potrivit unui mesaj publicat de Știrile ProTV.

mesaj
Foto: Captură ȘtirileProtv

Deși reușise să strângă cei 200.000 de euro care i-ar fi putut salva viața în străinătate, după o mobilizare exemplară a oamenilor care au donat pentru el, lui Călin i-au fost puse bețe în roate. Birocrația complicată, tergiversarea actelor și întârzierea nepermis de mare a procedurilor care i-ar fi permis să se opereze în străinătate i-au irosit puținul timp pe care Călin îl mai avea la dispoziție. El s-a stins din viață azi, după o luptă cu o boală extrem de rară: hipertensiune pulmonară.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here