Noul Cod penal, votat în Senat. PSD grăbește procedurile, astfel încât Codul să ajungă la Camera Deputaților chiar miercuri

Coaliția PSD-ALDE a reușit să treacă prin Senat noul Cod penal. PSD ar vrea să grăbească procedurile, astfel încât Codul să ajungă chiar miercuri la vot și în Camera Deputaților, susțin surse B1 TV.

De la ora 14.30 va fi convocat Biroul Permanent al Camerei Deputaților, care va mandata Comisia Iordache să se întrunească, pentru a da raport pentru modificările la Codul penal.

Noul Cod penal a trecut de Senat cu 74 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” și 9 abțineri.

UDMR a anunțat că nu este de acord cu forma PSD la abuzul în serviciu și nu votează proiectul. Abținerile ar putea veni chiar de la uniune, dat fiind că aceasta are fix 9 senatori.

Cea mai controversată modificare adusă Codului penal vizează infracțiunea de abuz în serviciu.

În noua sa variantă, infracţiunea s-ar aplica doar celor care comit fapte în interesul propriu sau al rudelor. Pragul prejudiciului a fost stabilit la nivelul salariului minim pe economie: 1.900 de lei. În plus, pedepsa maximă a fost scăzută de la 7 la 5 ani, ceea ce va duce şi la reducerea prescripţiei tot la 5 ani.

Noua definiție a abuzului în serviciu ar putea scăpa de probleme mai mulți politicieni, inclusiv pe Liviu Dragnea. Totuși, Florin Iordache a susținut că schimbarea definiției acestei infracțiuni nu a fost o miză pentru PSD și ALDE.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here