Două CRIME în doar 24 de ore în Olt/ Bărbat UCIS cu coasa pe islaz

Două crime au avut loc în doar 24 de ore în Olt. Un bărbat a fost ucis cu o coasă de un consătean la Cilieni, iar un alt bărbat a fost omorât la Tia Mare.

Noaptea trecută, un bărbat de 66 de ani din localitatea Cilieni a fost ucis cu coasa de un consătean pe islazul din localitate. Crima a avut loc pe fondul unui conflict spontan, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care se ocupă ce caz.

„În fapt, s-a reţinut că, în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orelor 00:00 – 01:00, în urma unui conflict spontan, suspectul P.I., din comuna Cilieni, judeţul Olt, a agresat-o fizic cu o coasă pe victima J.T. în vârstă de 66 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce se afla pe izlazul comunei Cilieni, judeţul Olt, producându-i leziuni traumatice care au condus la decesul său”, arată procurorii.

Autorul a fost reținut în această dimineață, urmând ca, tot astăzi, să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

„În cursul zilei de 04.07.2018 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 14:00, faţă de o persoană de sex bărbătesc în vârstă de 41 de ani, din com. Cilieni, jud. Olt, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p.

Imediat după dispunerea reţinerii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile”, mai arată procurorii Parchetului Olt.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt efectuează cercetări pentru omor şi furt calificat într-un alt caz consumat, în noaptea de luni spre marți, în comuna Tia Mare, unde un bărbat a ucis un localnic, după care a furat bunuri și s-a făcut nevăzut.

„În prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi furt calificat în legătură cu un alt incident, comis în noaptea de 02/03.07.2018, pe raza comunei Tia Mare, soldat cu decesul victimei P.I., din aceeaşi localitate, în vârstă de 48 ani”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Cercetările în acest caz au fost zădărnicite un timp de faptul că, imediat după comiterea faptei, autorul a dispărut. El a fost prins în cursul acestei dimineţi, într-un lan de porumb.

Ancheta este în curs de desfăşurare, iar după stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, se vor dispune măsuri legale corespunzătoare, mai afirmă procurorii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează „că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here