Iohannis: Sunt REVOLTAT! Ce se întâmplă acum e DICTATURA MAJORITĂȚII

Președintele Klaus Iohannis a atacat în termeni duri modul în care coaliția PSD-ALDE a trecut prin Parlament modificările la Codul Penal.

”O să comentez pe scurt acest eveniment de-a dreptul revoltător. E inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ce se întâmplă în aceste zile e dictatura majorității și e profund dăunătoare democrației. Avem o sumedenie de politicieni care clamează că trebuie să dăm mai multă atenție Parlamentului. Pentru asta? În primul rând Parlamentul ar trebui să-și dea sieși atenție.

PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaților. Acest lucru e profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului legislativ, să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparență și cu un rezultat previzibil. Se trece cu tăvălugul peste opinia Opoziției”, a declarat președintele.

Iohannis a mai spus că va ataca la Curtea Constituțională atât Codul Penal, cât și Codul de Procedură Penală: ”despre conținutul Codului Penal voi avea o prezentare mai lungă când voi contesta la CCR acest act normativ. E bine de știut că Codul de Procedură Penală, la care m-am referit acum câteva zile, e în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările sunt în bună măsură inutile sau toxice și voi folosi toate instrumentele instituțioanle pentru a contesta CP și CPP”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here