Criminalul din Olt care a DECAPITAT un minor, condamnat la 13 ani de închisoare

Marius Ionuț Geapana, tânărul de 20 de ani, din localitatea Brastavățu care, în octombrie 2017, a ucis cu sânge rece un minor de 14 ani, găsit decapitat la marginea comunei, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Olt, la 13 ani de închisoare pentru infracțiunea de omor.

Criminalul a primit și cinci ani de pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi, precum dreptul de a alege sau de a fi ales într-o funcție publică.

„În temeiul art. 188 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p. condamnă inculpatul GEAPANA MARIUS IONUŢ, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Craiova, la 13 ani închisoare pedeapsă principală pentru infracţiunea de omor şi 5 ani pedeapsă complementară a interzicerii exercitării drepturilor, prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., după executarea pedepsei principale”, se arată în hotărârea Tribunalului Olt.

Decizia nu este definitivă, inculpatul având la dispoziție 10 zile de la comunicarea minutei să formuleze apel.

Teribila crimă a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie, la marginea comunei Brastavăţu, unde tânărul i-a tăiat gâtul minorului de 14 ani, cu care consumase băuturi alcoolice pe motiv că acesta îl înjurase.

Adolescentul a fost găsit dimineaţa de săteni fără cap, descoperit la câteva zeci de metri distanţă de trup, mâncat de animale.

„În noaptea de 02/03.10.2017, suspectul GMI a exercitat acte de violenţă fizică asupra unui minor în vârstă de 14 ani, din com. Brastavăţu, jud. Olt, pe care l-a lovit iniţial cu pumnul în zona feţei, apoi, cu un cuţit în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia”, susţin procurorii Parchetului d epe lângă Tribunalul Olt.

Autorul înfiorătoarei crime, Marius Ionuţ Geapana, de 20 de ani, a fost descoperit în aceeaşi zi de poliţişti, după ce cazul fusese înregistrat ca moarte suspectă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here