ITM Olt aplică amenzi URIAȘE: Șase sancțiuni de aproape 1,3 miliarde lei

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, luna trecută, 230 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, depistând aproape 300 de deficiențe și aplicând peste 140 de sancțiuni, printre care și șase amenzi care au ajuns la aproape 1,3 miliarde de lei vechi.

Domeniile de activitate cele mai verificate de inspectorii de muncă au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, panificația și agricultura.

În urma controalelor efectuate au fost identificate 289 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 146 sancțiuni, dintre care 142 de avertismente și patru amenzi în valoare totală de 68.300 lei.

„Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul general de evidență a salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Tot luna trecută, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor doi agenți ecomonici care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here