Producătorii de mobilă din Olt, luați la ochi de ITM/ Un angajator, amendat cu 40.000 lei pentru muncă la negru

Un angajator din Olt care desfășoară activitate în domeniul mobilei a fost sancționat contravențional, luna trecută, de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, cu o amendă usturătoare pentru că primise la muncă două persoane fără forme legale.

Valoarea amenzii a fost de 40.000 lei. Angajatorul a căzut în plasa inspectorilor de muncă în timpul unor controale pe care aceștia le-au desfășurat în cadrul unei campanii naționale care a avut drept grup țintă unitățile ce au ca obiect de activitate fabricarea de mobilă sau comerțul cu amănuntul de mobilă.

Campania a fost una atipică, în sesul că verificările au avut loc pe parcursul unei singure zile din fiecare săptămână a lunii.

Au fost verificați 16 angajatori, iar urma definitivării controalelor au fost identificate opt deficiențe.

„Deficiențele se referă în principal la neîncheierea contractelor individuale de muncă anterior începerii raporturilor de muncă, la nerespectarea prevederilor legale referitoare la obligația angajatorilor de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru, la completarea eronată a registrului de evidență a salariaților și la neevidențierea timpului de muncă, neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Un angajator a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane care desfăsurau muncă nedeclarată.”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here