Produse din „Banca de alimente” pentru copiii din două centre sociale din Slatina și Caracal

30 de angajați din județul Olt ai unei societăți de asigurări, împreună cu  doi membri ai Directoratului companiei, au devenit voluntari în Crucea Roșie pentru o zi și au donat pachete diverse produse către două centre sociale din orașele Slatina și Caracal, care au grijă de copiii instituționalizați. Totul a avut loc în cadrul proiectului „Banca de alimente”, pe care Crucea Roșie îl derulează împreună cu mai multe companii.

Beneficiarii sunt 90 de copii din Complexul Servicii “Amicii” Slatina și Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Caracal, care provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse, din medii defavorizate, din familii cu risc crescut de izolare socială sau aflate în imposibilitatea de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere și educație. Ei au primit ulei, zahăr, făina, orez, paste făinoase, dulciuri, produse de igienă de strictă necesitatePe lângă acestea, angajații au donat și îmbrăcăminte, jucării și cărți.

„Este deja al treilea an în care colegii din întreaga țară vin în sprijinul copiilor mai puțin norocoși, aducându-le o speranță pentru viitor. Mulțumim celor două centre care se ocupă de acești copii și Crucii Roșii pentru șansa de a contribui la această acțiune cu scop nobil”, se arată într-un comunicat al companiei implicate în acțiune.

„Implicarea activă a voluntarilor și a partenerilor noștri în programe și activități derulate în beneficiul societății, constituie un pas important în îndeplinirea misiunii Crucii Roșii Române, care are în vedere îmbunătățirea condițiilor de existență a tuturor persoanelor vulnerabile”, a declarat directoarea Crucii Roșii Olt, Simona Capizisu.

La întâlnirea cu copiii din Complexul Servicii “Amicii” Slatina, voluntarii au primit aranjamente florale create de către copii în timpul activităților recreative, iar Cruce Rosie Olt a oferit președintelui companiei-sponsor o diplomă de recunoștință pentru „implicarea în prima linie în activități umanitare” cu ocazia aniversarii de ieri, 4 iulie, a Zilei Crucii Rosii Române. 

Proiectul ”Banca de Alimente” presupune achiziționarea, din donații și sponsorizări, de alimente neperisabile și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din întreaga țară. Alimentele se distribuie pe baza evaluărilor efectuate de către filialele Crucii Roșii, precum și de către direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de sector sau din județe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here