Consiliul Judeţean Olt și Biblioteca Județeană Olt “Ion Minulescu”, reabilitate termic cu fonduri europene

Consiliul Județean Olt a semnat două noi contracte de finanțare nerambursabilă, în valoare de peste 3,4 milioane lei, pentru reabilitarea termică a sediului CJ și a imobilului în care funcționează Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina.

Este vorba despre un proiect de peste 1,1 milioane de lei pentru reabilitarea imobilului în care funcționează Biblioteca Județean „Ion Minulescu” din Slatina și un altul, în valoare de 2,3 milioane de lei pentru reabilitarea termică a sediului CJ.

Reabilitarea termică a clădirii bibliotecii prevede lucrări de înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori, dar și lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile.

Aceleași lucrări vor fi executate și la nivelul imobilului consiliului județean, unde, în plus, vor fi înlocuite conductele destinate transportului și distribuției agentului termic pentru încălzire, aflate în stare de degradare. De asemenea, vor fi redimensionate circuitele electrice în funcție de puterea instalată pe fiecare circuit și vor fi înlocuite corpurile de iluminat existente cu corpuri tip LED.

În ambele cazuri, finanțarea se va face prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investitii 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publicu.

Termenul limită de finalizare a proiectelor este 31.08.2021, iar obiectivul general îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile publice din județul Olt, care înregistrează consumuri energetice mari.

Cele două obiective de investiții ale căror contracte au fost semnate se alătură proiectului Creșterea eficienței energetice a clădirii Apartamente – Fosta Vila de Protocol, în valoare de 721.287,22 lei, semnat în luna aprilie.

În plus, Consiliul Judeţean Olt are pregătite documentațiile tehnice pentru rebilitarea altor patru instituții: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt Matei Basarab, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt şi Centrul Militar Judeţean Olt”, a declarat președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here