Teodorovici: AMNISTIA FISCALĂ, subiect în lucru la Ministerul Finanțelor. În cazul lui Iohannis…

Eugen Teodorovici a declarat că la nivelul ministerului pe care îl conduce au loc discuții despre o amnistie fiscală. Aceasta, însă, nu îl va viza pe președintele Klaus Iohannis, care trebuie să achite statului 1,2 milioane de lei, prejudicii din chiria unui imobil.

”Amnistia fiscală este un subiect pe care îl avem în lucru la nivelul Ministerului de Finanțe, dar nu se referă la domnul Iohannis. Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie românească. N-am să vă dau acum detalii referitor la această idee, dar este în lucru un astfel de mecanism și vom discuta în următoarele zile la nivelul conducerii Comisiei și la nivel de Guvern pentru a vedea dacă o astfel de măsură poate fi aplicată și care vor fi efectele”, a declarat Ministrul Finanțelor, conform Mediafax.

Teodorovici a insistat că amnistia fiscală nu se va aplica și în cazul lui Iohannis: ”Nu are nicio legătură cu domnul Iohannis, mai mult, nu i se aplică o astfel de amnistie. Deci nu are treabă amnistia fiscal cu domnia sa. Deci suma pe care trebuie să o înapoieze statului (n.r. 1,2 mil. de lei), chiar dacă am da o amnistie fiscal mâine, nu are cum să scape de ea, trebuie să fie plătită”.

”Amnistia nu are un prag. Se poate decide dacă cei care sunt în situaţia aceasta, dacă-şi achită, cum a fost în 2015 până la un moment în timp, principalul, să li se şteargă, să spunem, penalităţile şi jumate din dobânzi. Atunci s-a dat maximul ce se poate da”, a mai explicat Eugen Teodorovici.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here