Judecătorii români l-au condamnat pe un sucevean la 225 de ani de închisoare

Un bărbat din Suceava a fost condamnat la 225 de ani de închisoare. Pentru că a refuzat orice cale de atac, hotărârea instanței va rămâne definitivă. Totuși, el va ispăși la Penitenciarul Iași 30 de ani de închisoare, pedeapsa maximă prevăzută de legea penală română. De asemenea, el va trebui să plătească statului suma de 250 de lei, cheltuieli judiciare.

Ovidiu Rusu a primit pedepse în 17 dosare penale, fiind acuzat de comiterea unor fapte de înşelăciune în perioada 2006-2011, informează Mediafax. Potrivit anchetatorilor, acesta s-ar fi recomandat în faţa mai multor persoane ca fiind judecător sau procuror DNA, reuşind în acest fel să obţină diverse sume de bani de la oameni cărora le-ar fi promis că le va rezolva problemele din instanţe. După ce a ajuns în penitenciar, el a reușit să obțină 100.000 de euro de la alte persoane, cărora le-ar fi promis că le va ajuta în diverse probleme, prezentându-se ca având diferite funcţii în sistemul judiciar.

Rusu a fost condamnat și pentru tăinuire, iar judecătorii au contopit pedepsele anterioare şi au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de zece ani de închisoare, la care au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile închisoare, respectiv 93 de ani, zece luni şi cinci zile de închisoare.

Va ispăși 30 de ani, pedeapsa maximă prevăzută de legea penală română.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here