Scandalul bacteriei Listeria: Supermarketurile, cu magazine și în Slatina, anunţă clienţii să aducă înapoi anumite produse alimentare

De teama unei bacterii care a omorât nouă oameni în Europa, mai multe lanţuri de supermarketuri din România anunţă clienţii să aducă înapoi căpșunile congelate, vișinele, mazărea, fasolea şi amestecul mexican de legume cumpărate, potrivit digi24.ro.

Printre acestea, se numără supermarketuri care dețin magazine și în Slatina, precum Carrefoure sau Profi.

Este doar o măsură de precauție, precizează reprezentanţii magazinelor, care explică faptul că nu înseamnă că mâncarea este contaminată. 

Medicii ne sfătuiesc să fierbem bine legumele și fructele congelate înainte să le mâncăm, ca să evităm contaminarea cu bacteria numită Listeria, care a provocat 47 de îmbolnăviri în Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda și Suedia.

Simptomele sunt asemănătoare gripei, dar dacă bacteria pătrunde în sistemul nervos poate provoca stări confuze, convulsii şi pierderea echilibrului.

Lista completă a magazinelor unde puteți returna cumpărăturile o găsiți pe site-ul Autorității Naţionale Sanitară Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) – amănunte AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here