Fraudă cu fonduri europene la AJOFM Olt/ Un om de afaceri, trimis în judecată de DNA

DIGITAL CAMERA

Omul de afaceri Constantin Cristian Iancu a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupției (DNA) Craiova, după ce procurorii au stabilit că afaceristul ar fi obținut, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Olt, fonduri europene nerambursabile pe baza unor documente false.

Mai precis, Constantin Cristian Iancu, administrator al unei societăți comerciale din Craiova, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de „participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în 20 decembrie 2010, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – “Căi de formare și ocupare în sectorul turismului alternativ – ALTER TOUR”, inculpatul Constantin Cristian Iancu a depus, în cadrul procedurii de achiziție a unor servicii de management de proiect, cinci adeverințe false, prin care se atesta, în mod nereal, că persoanele în numele cărora fuseseră emise documentele respective participaseră la implementarea unor proiecte similare.

„Acest demers a avut ca urmare câștigarea de către societatea administrată de inculpat a licitației respective. Ulterior, întreaga documentație a fost înaintată de beneficiarul proiectului, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, care nu cunoștea caracterul fals al adeverințelor, la autoritatea contractantă, AM POSDRU, care a decontat suma de 1.032.720,76 lei. Mai departe, banii respectivi au fost virați de A.J.O.F.M. Olt către societatea administrată de inculpat”, se arată în rechizitoriul DNA Craiova.

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a comunicat că se constituie parte civilă cu cei 1.032.720,76 lei.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin afaceristului inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here