Adio pastile! Alimentul care vindecă ficatul şi plămânii şi reglează metabolismul

Acesta este un medicament miraculos de care foarte puțînă lume știe și care nu este folosit la capacitatea maximă pe care o are. Din păcate, din lipsa de informație, miraculosul medicament, realizat in farmacia stupului, este mai puțin consumat de populație.

Căpăceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului pentru a-i conservă calitățile terapeutice. La început, mierea are un conținut de apă destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate să elimine excesul de apă și mută mierea din celulă în celulă, până când cantitatea de apă se reduce în proporție de 18% .

În acest moment, pentru a păstra mierea în stup și calitățile ei curative, albinele sigilează fiecare fagure cu capacele făcute din straturi alternative de ceară și propolis. Ceară contribuie la o bună sigilare a fagurilor, împiedicând pătrunderea aerului și a invadatorilor în stup, iar propolisul sterilizează mierea.

“Când fagurele este căpăcit în proporție de 2/3, apicultorul știe că trebuie să recolteze mierea. El folosește un cuțit special cu ajutorul căruia îndepărtează capacele, iar produsul obținut se numește capaceala”, precizează apicultorul Mihai Militaru.

Totodată, celelalte substanțe conținute de capaceala: mierea, enzimele și antibioticele naturale au rol antibiotic și conservant.

Cum se administrează

Datorită substanțelor active din compoziție, capaceala reușește să regleze metabolismul organismului, să amelioreze și să vindece multe boli. Această comoară a stupului, capaceala, se consumă prin mestecare până când ceară se topește în gură.

Totodată, acest remediu intervine în igienă orală (în cazul stomatitei și paradontozei), vindecă bolile respiratorii (laringita, faringită, astmul), de ficat, crește și menține vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are și efect de lubrifiere a vaselor de sânge, fiind de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale aparatului circulator.

Țînând seama de calitățile genetice ale rasei de albine, specialiștii disting două feluri de capaceala: capaceala uscată (care conține puțină miere-când între capaceala și miere există și o pernă de aer) și capaceala umedă (cu un conținut mai mare de miere).

Bine de știut

Cine dorește să urmeze un tratament cu capaceala, trebuie să verifice cu rigoare sursă de unde procura produsul apicol.

Există apicultori care păcălesc consumatorii: ei zdrobesc fagurii de miere pe care-i comercializează că fiind capaceala. Dar capaceala are calități terapeutice superioare în comparație cu fagurii de miere.

Sursa: romania-frumoasa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here