Întâlnire de URGENŢĂ la PNL. Blaga şi cei din fostul PDL decid SOARTA lui Orban/ Surse)

Sursa foto: b1.ro

PNL a stat, în ultima perioadă, pe un butoi de pulbere, după ce mai mulţi lideri ai partidului s-au manifestat extrem de critic la adresa preşedintelui Ludovic Orban.
În acest context, fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, i-a convocat pe liderii organizaţiilor din aripa ex-PDLla sediul partidului din Modrogan, miercurea viitoare, de la ora 16.00.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, la întâlnire se va conveni asupra susţinerii lui Ludovic Orban la şefia formaţiunii, mesajul foştilor democrat-liberali urmând a fi unul de unitate în jurul actualului lider.

La întrevedere vor participa Raluca Turcan – lider PNL Sibiu, Daniel Buda – lider PNL Cluj, dar şi Mircea Hava – lider PNL Alba.

Pe lângă o parte din liderii filialelor PNL din Ardeal vor fi prezenţi şi câţiva şefi ai organizaţiilor liberale din Moldova. Printre aceştia se numără deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan – coordonator al PNL Iaşi, fostul senator PNL de Suceava, Gheorghe Flutur. De asemenea, la întâlnire e posibil să ajungă şi deputatul Cătălin Predoiu.

Foştii pedelişti vor discuta şi despre listele candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, stalindu-se în partid să existe paritate în reprezentarea pe liste, au precizat sursele politice. Astfel, aripa ex-PDL va avea cinci nominalizări, iar cea a vechiului PNL tot cinci candidaţi.

Potrivit surselor citate, pe lista candidaţilor la europarlamentare vor figura Mircea Hava, Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Daniel Buda, Ludovic Orban, Siegfried Mureşan şi Marian Jean Marinescu. Este foarte probabil ca actualul europarlamentar Cristian Buşoi să nu se mai regăsească printre nominalizaţi, au mai spus sursele politice. Buşoi, lider al PNL Bucureşti, nu mai este dorit de conducerea partidului şi de preşedintele liberal, Ludovic Orban, nici la şefia acestei organizaţii, în contextul eşecurilor la alegerile locale şi parlamentare.

Întâlnirea de miercurea viitoare a lui Vasile Blaga cu foştii pedelişti vine pe fondul unei şedinţe tensionate a Biroului Politic Naţional al PNL de luni, unde câţiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcţia în care se îndreaptă partidul. La reuniunea de luni, Orban le-a reproşat acestor liberali că nu vin cu soluţii şi în loc facă opoziţie la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formaţiunii.

„Ce faceţi aici, subminaţi partidul din interior? Aici veniţi şi faceţi nu ştiu ce şi prin spate faceţi liste. De un an şi jumătate nu l-am văzut pe unul să dea în PSD. Daţi în PNL. Deci este clar că cineva din afară vrea să faceţi chestia asta”, le-ar fi spus Orban liberalilor nemulţumiţi.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here