Un avion militar s-a prăbuşit în apropiere de Bacău

Un avion militar IAR 99 Şoim s-a prăbuşit în judeţul Bacău în apropriere de localitatea Nicolae Bălcescu. Pentru moment nu se cunosc cauzele incidentului. Ambii piloţi care erau la bord au fost găsiţi de către salvatorii care au intervenit. Unul dintre ei este în stare mai gravă, în timp ce celălalt a scăpat nevătămat.

Ministrul Apărării a afirmat că cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire.

Avionul se afla într-un zbor de antrenament.

O nouă tragedie aviatică: Un avion militar s-a prăbuşit în apropiere de Bacău

IAR 99 Șoim este un avion militar românesc, produs de Avioane Craiova SA. Întrebuințarea principală este aceea de avion de antrenament capabil să asigure misiuni de atac la sol (CAS – close air support) precum și misiuni de recunoaștere.

Avioanele IAR 99 ar urma să intre într-un proces de modernizare și aducere la standardul „SuperȘoim” pentru antrenarea piloților de F-16.

„În mai puțin de două săptămâni vom putea lansa negocierile cu fabrica de avioane de la Craiova pentru a putea să avem un contract să începem modernizarea celor 21 de aparate IAR 99 Șoim pentru ca acestea să devină aparatul școală pentru piloții de F-16”, a spus Fifor în urmă cu câteva zile.

Incidentul vine la o săptămână de când o altă aeronavă militară, un MIG 21 LanceR, s-a prăbuşit la Baza Borcea în timpul unui show aeronautic. Din pâcate, în respectivul incident pilotul a murit.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here