Funcționarea depozitului ecologic de gunoi de la Bălteni, întârziată de o contestație la CNSC

Depozitul ecologic de gunoi de la Bălteni, pentru care au fost cheltuite milioane de euro din finanțare europeană nerambursabilă, nu poate, deocamdată, funcționa pentru că unul dintre operatorii care au licitat colectarea și transportul gunoiului a contestat rezultatul licitației la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Este vorba despre asocierea SC Salubris SA – SC Clean Prest Activ SRL, care a câștigat licitația privind operarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor Bălteni și care s-a înscris și la licitația privind colectarea și transportul gunoiului, în cadrul căreia a înregistrat o contestație împotriva companiei concurente, Rosal Grup SA din București. Printre mai multe puncte contestate, acesteia i se impută că nu are experiență similară în privința cantității de gunoi ce trebuie colectat din tot județul, drept pentru care CNSC a cerut lămuriri suplimentare la acest capitol, Rosal Grup SA urmând să aducă dovezi că poate colecta și transporta întreaga cantitate de gunoi din tot județul Olt.

„Nu putem da drumul centrului de la Bălteni, din păcate, pentru că există o contestație la CNSC și se așteaptă lămuriri, din partea uneia dintre firmele competitoare, asupra unuia dintre punctele conținute de caietul de sarcini. Este posibil ca, dacă CNSC va respinge în totalitate contestația, contestatorul să se adreseze instanței de judecată. Să sperăm că întreaga poveste se va termina cât mai repede posibil, astfel încât depozitul de la Bălteni să înceapă să funcționeze și să rezolve, o dată pentru totdeauna, problema deșeurilor în județul Olt”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt.

Virgeil Delureanu, vicepreședinte CJ Olt

Pentru implementarea, în toate cele 112 localităţi ale judeţului, a proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt‟, Consiliul Judeţean Olt a reuşit atragerea a peste 30 de milioane de euro din fonduri europene.

Proiectul a prevăzut, în primele etape, construirea unui depozit ecologic, amplasat în localitatea Bălteni, închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din Slatina, Scorniceşti, Drăgăneşti–Olt, Caracal, Balş şi Corabia, construirea a patru staţii de transfer a deşeurilor în localităţile Scorniceşti, Balş, Caracal şi Corabia, a 3.772 de unităţi de platforme pentru deşeuri menajere şi a 1.975 de unităţi de platforme pentru deşeuri reciclabile, procurarea a 6.445 de containere pentru deşeuri menajere şi reciclabile, achiziţia a opt tocătoare pentru deşeuri biodegradabile și a 18.000 de unităţi de compostare individuală.

Colectarea gunoiului se va face din poartă în poartă.

Pentru a putea beneficia de investiţii in cadrul proiectului, toate localităţile județului, inclusiv Consiliul Judeţean Olt, au înfiinţat, prin hotărâri, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, care este autoritatea contractantă care a organizat licitațiile pentru desemnarea operatorilor care se vor ocupa de funcționearea sistemului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.