Echipamente medicale noi de 2,4 milioane lei la Spitalul Slatina. Ultimele trei lifturi, montate în cel mult o lună/ VIDEO

Conducerea Spitalul Județean de Urgență Slatina a semnat, recent, contractele pentru achiziționarea a noi echipamente medicale în valoare de 2,4 milioane de lei. De asemenea, dintre cele șase lifturi achiziționate deja, trei au fost montate, celelalte urmând a fi montate în cel mult o lună de zile, asigură managerul unității sanitare, Cătălin Rotea.

Noile contracte semnate se referă la dotarea Spitalului Slatina cu o nouă linie chirurgicală laparoscopică și cu un aparat radiologic fix.

„Din punctul de vedere al echipamentelor medicale, în această lună am semnat contractul pentru linia chirurgicală laparoscopică full HD, în valoare de un milion de lei, plus TVA și un aparat radiologic fix care va fi montat în corpul medical, în valoare de 1,4 milioane de lei, plus TVA”, a declarat Cătălin Rotea.

Acestora li se adaugă alte echipamente noi cu care spitalul slătinean a fost dotat în acest an. Vorbim de o linie de ateroscopie, un braț radiologic pentru Secția Urologie, un aparat de ventilație mecanică și un aparat de anestezie.

„Valoarea totală a tuturor acestor echipamente medicale achiziționate în 2018 este de șase milioane de lei, bani care au fost puși la dispoziție de către Consiliul Județean Olt”, a precizat managerul spitalului.

Actuala conducere a celei mai mari unități spitalicești din județ s-a gândit că și lifturile vechi de zeci de ani, uzate fizic și moral, ar trebui înlocuite.

„Sunt mulțumit să spun că, dintre cele șase lifturi care fac obiectul contractului semnat la începutul acestui an, trei ascensoare au fost, deja, montate; vorbim de un lift în corpul medical și de două lifturi în blocul materno-infantil”, a mai spus Cătălin Rotea, care a dat asigurări că și celelalte trei lifturi vor fi montate în cel mult o lună de zile, timp în care vor fi obținute și autorizațiile ISCIR fără de care ascensoarele nu pot funcționa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here