Percheziţii la Fondul de Garantare a Creditelor: Suspiciuni de corupţie privind obținerea creditelor la programul „Prima Casă”

Sursa foto: b1.ro

UPDATE: Fondului de Garantare a Creditelor a reacţionat prin intermediul unui purtător de cuvânt privind percheziţiile ce au loc la sediul instituţiei.

„Acțiunea vizează cercetarea unor potențiale infracțiuni, dar noi suntem transparenți și asigurăm tot sprijinul pentru buna desfășurare a acestei acțiuni de investigație”, a transmis purtătorul de cuvânt al Fondului de Garantare a Creditelor.

Procurorii de la Parchetul General au descins joi dimineaţă sediul Fondului de Garantare a Creditelor. Percheziţiile au loc într-un dosar în care mai mulţi angajaţi sunt bănuiţi că ar fi primit bani de la mai multe persoane ca să le analizeze cu prioritate dosarul pentru obținerea creditelor la programul „Prima Casă”.

În urma percheziţiilor vor fi puse în aplicare 8 mandate de aducere pe numele suspecților și audiați 60 de martori.

Mita solicitată de angajaţi pentru a urgenta soluţionarea dosarelor primite pentru Progamul prima Casă era cuprinsă între 200 si 500 de euro, conform unor surse judiciare. Aceasta practică a fost folosită în cazul a 60 de dosare. În acest caz este implicat şi un şef de serviciu din cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor, alte persoane implicate fiind diverşi funcţionari şi intermediari, printre care şi un militar.

Procurori din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică şi poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R fac joi dimineaţă 23 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, la sediul Fondului de Garantare a Creditelor şi la domicilii ale angajaţilor, într-un dosar de corupţie instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here