Scandal în Consiliul Local Slatina: Liberalul Comănescu a părăsit sala, colegii lui de partid au rămas, criticându-l/ VIDEO

Consilierul local Ionuț Comănescu a iscat un scandal monstru în ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Slatina, imputând executivului că el și colegii săi liberali nu ar fi primit pe e-mail invitația la ședință și ordinea de zi, pe care secretarul primăriei, Mihai Idita, susține că le-ar fi trimis. Cel puțin la comisii au ajuns, a mai precizat Idita. Deși avea cunoștință despre data întrunirii aleșilor și despre proiectele de hotărâre ce aveau să fie supuse dezbaterii și votului, Comănescu a părăsit ședința. Nu înainte de a i se servi o lecție dură de către o doamnă. Colegii săi liberali au rămas la ședință și chiar și-au criticat colegul, după plecarea acestuia.

„Înainte de a intra în dezbateri vă rog să îmi spuneți de ce eu și nici unul dintre colegii mei din PNL nu au primit invitația și ordinea de zi a ședinței pe e-mail”, și-a început tirada Ionuț Comănescu.

Secretarul primăriei, Mihai Idita, l-a invitat la sediul primăriei să îi arate că, de fapt, e-mail-urile au fost trimise.

„V-au fost trimise. Și oricum, la comisii le-ați avut”, a răspuns secretarul primăriei.

Comănescu, deși ajunsese la ședință și deși avea ordinea de zi cu proiectele de hotărâre în față, a anunțat că refuză să rămână la ședință. Nu a părăsit însă sala înainte de a i se servi o lecție de responsabilitate civică, lecție servită de medicul Eufrosina Brătoi.

„Auziți, nu vi se pare chiar deosebit ca să nu participați la ședință? Sunteți consilier, vă exprimați opinia, dar rămâneți aici. Așa este normal, Pentru asta sunteți plătit. Dumneavoastră veniți totdeauna să vă  certați. Vă rog ca, dacă vă respectăm, să ne respectați. Nu ne respectați întorcându-ne spatele. Nu știe să ne respecte, să nu mai vină, să plece acasă”, a tunat Eufrosina Brătoi, consilier PSD.

Poziția acesteia l-a luat prin surprindere pe Comănescu, care a părăsit, tăcut, sala.

El nu a fost urmat de colegii săi liberali. Ionuț Comănescu s-a dus glonț la sediul partidului, a intrat pe facebook și s-a plâns, live, că „administrația pesedistă a Slatinei își bate jos de consilierii PNL”.

Nu de aceeași părere sunt chiar colegii săi din legislativul local, care nu au fost de acord cu atitudinea colegului lor. Mai mult, după ședință, aceștia chiar au criticat atitudinea lui Comănescu, spunând că nu se face așa ceva din partea unui ales responsabil.

De altfel, opinia publică din consiliul local a fost că, de fapt, Ionuț Comănescu a venit doar să genereze o gâlceavă pentru a avea ce să critice pe rețelele de socializare.

Vă prezentăm varianta video a scenei din consiliul local:

Despre Ionuț Comănescu se vorbește că este omul lui Gigel Știrbu, sub al cărui mandat de președinte al PNL Olt organizația a fost mai dezbinată ca niciodată, situație care persistă și acum prin oamenii pe care parlamentarul Știrbu îi folosește în interes propriu.

Astfel de mișcări au loc în contextul în care liberalii din fostul PDL se grupează în jurul lui Vasile Blaga, iar tot mai multe voci liberale cer schimbarea lui Ludovic Orban din funcția de președinte al partidului, acuzat că face jocuri în interesul unor forțe politice din afara partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here