Revine vremea rea în Olt: Cod Galben de ploi teorențiale, furtuni și grindină

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru mai multe zone ale țării, printre care se numără și județul Olt, valabilă până luni. Se vor înregistra cantități de apă care pot ajunge la 40 de litri pe metrul pătrat.

Instabilitatea atmosferică accentuată se va instala de duminică, 22 iulie, de la ora 18.00, și va dura până luni, 23 iulie, la ora 10.00.

„În intervalul menționat, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Pe parcursul zilei de duminică, 22 iulie, fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Crișana și Transilvania și, local, în Muntenia și în Dobrogea, mai spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here