Proiect finanțat din fonduri externe la IȘJ Olt, pentru introducerea unor practici inovative în procesul de predare-învățare

Inspectoratul Școlar Județean Olt anunță că va demara implementarea unui proiect finanțat cu bani externi care va ajuta instituția să introducă și să promoveze noi instrumente ale Consiliului Europei în ceea ce privește cultura democratică școlară, menite să introducă practici inovative în procesul de predare-învățare.

Proiectul, intitulat „Democratic School Culture with Teacher as a Change Agent”, este finanțat prin Programul „Educație, burse, ucenicie și antreprenorialul tinerilor” în România în cadrul granturilor SEE (mecanismul financiar 2014 – 2021, Islanda, Liechtenstein, Norvegia), sprijinit și de Guvernul României.

Obiectivul general proiectului este de a întări capacitatea I.S.J. Olt de a introduce și promova cele mai noi instrumente ale Consiliului Europei în ceea ce privește cultura democratică școlară și de a le susține în implementarea practicilor inovative în procesul de predare-învățare.

„Se urmărește promovarea proiectelor educaționale interdisciplinare la nivelul școlilor și la nivel european, prin proiecte de parteneriat între școli, în care cultura democratică școlară, interculturalitatea, mobilitatea transnațională și cooperarea școlară sunt linii directoare”, a explicat șeful IȘJ Olt, Adrian Bărbulete.

În cadrul proiectului, șapte inspectori școlari vor fi formați în cultura școlară democratică la Oslo, Norvegia, în două etape: 5 – 10 octombrie 2018 și 15 – 19 octombrie 2018.

Ei se vor specializa în crearea unei metodologii de intervenție în procesul de predare-învățare în ceea ce privește cultura democratică școlară și tehnici de facilitare, utilizate în proiecte școlare interdisciplinare care vor avea loc în martie 2019.

Perioada de implementare a proiectului este 1 septembrie 2018 – 31 august 2019, iar bugetul aprobat este de 17.785 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here