Șefa Curții Supreme îi dă replica lui Toader: Nu pot eu să comentez cine, cât înțelege și cât poate să înțeleagă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a acuzat-o pe președinta Curții Supreme că face politică. Răspunzând acuzației, Cristina Tarcea a susținut că nu poate comenta ”cine, cât înțelege și cât poate să înțeleagă”. A venit, totuși, cu o serie de precizări.

În cadrul unui interviu, Tarcea s-a arătat intrigată de modul în care s-au desfășurat lucrurile în ceea ce privește revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. În opinia sa, totul a fost inadmisibil de politizat. Tarcea a mai susținut că nu i se pare normal ca iniţiativa revocării să vină din mediul politic sau ca ministrul Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională. De asemenea, ea le-a cerut tuturor judecătorilor să termine până la 1 septembrie redactarea motivărilor în dosarele penale, altfel va sesiza Inspecția Judiciară. În replică, Tudorel Toader a susținut că judecătoarea Tarcea face politică.

”Cu două zile înainte de odiosul interviu, Inspecția Judiciară a solicitat tuturor instanțelor din țară, inclusiv judecătorilor ICCJ, să transmită un raport cu stadiul hotărârilor nemotivate. Să înțeleg, de aici, că CSM-ul pune presiune asupra justiției? Nu cred că domnul ministru al Justiției se coboară până la nivelul meu. Nu pot eu să comentez cine, cât înțelege și cât poate să înțeleagă. Intenția mea a fost să le transmit tuturor factorilor politici să se țină cât mai departe de lumea judiciară. Dacă asta înseamnă că fac politică, atunci fac politică”, a spus Cristina Tarcea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here