DIICOT, percheziții în București și două județe, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism/ FOTO

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au efectuat, miercuri, șapte percheziţii în Bucureşti şi în județele Ilfov şi Giurgiu, într-o cauză vizând săvârşirea de către mai multe persoane a infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2016, un număr de opt suspecţi au recrutat, din România, prin metoda Loverboy și găzduit, în România și în străinătate, mai multe tinere cu situație materială precară sau provenind din familii dezorganizate, pe care le-a obligat, prin amenințări și violențe, să practice prostituția în diferite cluburi sau la stradă, în Italia, Spania și Germania, în folosul lor.

„Până în prezent, au fost indentificate 10 victime, în Italia, Spania și Germania. Din exploatarea lor, membrii grupării au obținut beneficii financiare importante, ce au  fost folosite în achiziționarea de bunuri mobile – în special autoturisme și pentru diverse cheltuieli personale”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sume de bani (38.500 de lei0, dispozitive mobile și IT, documente și înscrisuri) și au fost indisponibilizate mai multe autoturisme.

La sediul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală au fost duse, în vederea audierii, un număr de șase suspecţi.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitații Organizate București, al polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B. și al jandarmilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here