Instanța din Serbia a RESPINS cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiță: ‘Ar fi persecutat politic la București’

Înalta Curte de Justiție din Serbia a respins cererea de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță, informează Știripesurse.ro.

Totodată, lui Ghiță i s-a aprobat cererea de azil politic în Serbia.

Magistrații sârbi motivează decizia lor afirmând că afaceristul ar fi persecutat politic la București.

”Pentru a ajunge la această decizie, Curtea a ținut cont de depozițiile penale ale celor implicați și de prevederile Legii privind asistența juridică internațională în materie penală și, în special, de decizia Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Serbia – Direcția de Poliție – Poliția de Frontieră – Biroul Azil de 01/06/2018, care a devenit valabilă la 18 iunie 2018, prin care a adoptat o cerere de azil în Republica Serbia, a cetățeanului român Ghiță Sebastian Aurelian, din cauza pericolului de persecuție în țara de origine, din cauza opiniei politice.

Prin actul respectiv autoritatea de azil a constatat că Ghita Sebastian Aurelian este eligibil pentru azil în Republica Serbia, în formă de refugiu, se mai arată în documentul instanței din Serbia.

Curtea Supremă de la Belgrad mai notează că există pericolul persecuției din motive de opinie politică, în cazul extrădării”, se arată în decizia instanței din Serbia, citată de evz.ro.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here