Vâlcov, ATAC devastator la Realitatea TV. „Toți acești escroci vor dispărea”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierul premierului Viorica Dancilă, Darius Valcov, a declarat, vineri seară, că Executivul vrea să modifice Legea insolvenței, în urmă căreia a apreciat că „toți escroci vor dispărea”, și a lansat un atac la Realitatea TV, despre care a spus că are datorii de 121,4 milioane de lei.

„Datoriile totale ale insolventilor sunt mai mari decât pensiile din 2016. Mai mult, înainte de apariția legii datoriile erau de 13 miliarde (de lei – n.r.) . După apariția legii s-au dus la 48 de miliarde”, a declarat la România TV Darius Valcov, afirmând că Executivul vrea să modifice Legea Insolvenței.

El a mai spus că după ce Legea insolvenței va fi modificată „toți acești escroci vor dispărea”. De asemenea, Valcov a lansat un atac la adresa postului Realitatea TV.

„Realitatea TV are astăzi, la sfârșitul lunii trecute, 121,4 milioane de lei datorie. În fiecare luna mai adaugă încă un milion datorie. Din 2011 Realitatea nu a mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat. Nu se plătesc nici măcar contribuțiile pentru ei (pentru angajați – n.r.) pentru pensii sau pentru sănătate. Cam 9,2 miliarde de lei sunt datoriile cu reținere la sursă. Adică firma le reține. În șapte ani de zile nu mai există niciun caz, pentru că legea spune că dacă nu ieși din insolvență intri în faliment. În cazul Realitatea, sunt două firme care dețin Realitatea și fiecare la rândul ei mai are una, mai are trei în insolvență, iar cealaltă mai are nouă în insolvență, adică sunt 13 în insolvență deținute de un număr de acționari”, a afirmat Valcov.

Consilierul premierului a mai spus că banii datorați de firmele aflate în insolvență „probabil nu vor mai putea fi recuperați niciodată”.

„Astăzi avem de recuperat, nu numai de la această categorie, ci toate arieratele, sunt de 97 de miliarde de lei. 84% sunt nerecuperabili”, a mai spus Valcov.

„Mafia” din Energie

Consilierul premierului, Darius Valcov, a declarat vineri că în piață energiei mafia este mare, iar cei care încearcă să schimbe lucrurile sunt amenințați și șantajați. Valcov a transmis și un mesaj celor care vorbesc despre politicieni penali.

„În piață energiei lucrurile sunt mai delicate. Mafia e atât de mare încât trebuie să te porți cu mănuși. Guvernul a modificat calculul redevențele. Curtea de Conturi spunea că atenție că voi calculați la un tarif care nu mai funcționează. S-a modificat și s-a legat de nivelul de la Bursă din Austria. În acest an am încasat în plus cu 30 milioane de euro în acest cu această modificare legislativă care stătea în pixul președintelui ANRM, deci printr-un ordin al ANRM. Nu a semnat nici când a avut hotărâre judecătorească definitivă în 2013. Foarte mulți sunt stat în stat”, a declarat Darius Valcov, consilierul de stat al premierului, la România TV.

„Eu sunt din categoria penalilor”

Acesta a vorbit despre un sistem în care oficialii sunt amenințați dacă încearcă să regleze situația.

„Te amenință, te șantajează, îți pune cătușele și dacă nu are cu ce. Ai familie, ai copii, până la urmă îți dorești să fii sănătos și să trăiești. Eu azi înțeleg foarte bine ce se întâmplă vom ajunge probabil în vârful acestui ciclon probabil în septembrie, este clar că lucrurile nu mai pot merge așa. Eu sunt din categoria penalilor, dar totuși să vedem ce fac penalii, oare nu se lupta cu niște mafioți?”, a mai spus Valcov.

Darius Vâlcov a fost condamnat, în februarie 2018, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Decizia Curții Supreme nu este însă definitivă, iar Vâlcov a atacat cu recurs soluția pronunțată în primă instanță.

Sursa: ziare.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here