Cutremur în JUSTIȚIE! Tudorel Toader anunță o EVALUARE a procurorului general. Ce spune despre șefia DNA

Procurorul general pare să fi intrat în dizgrațiile lui Tudorel Toader. Ministrul Justiției lasă să se înțeleagă că Augustin Lazăr urmează să fie supus unei evaluări asemănătoare celei la care a fost supusă Laura Codruţa Kovesi.

“La fiecare dintre noi vine o vreme în care este supus evaluării”, a spus Toader la DcNews, după ce a fost întrebat dacă Lazăr va fi supus unei evaluări.

“Sigur că de-a lungul ultimului an a avut poziții care nu erau pe frecvența legii actuale. Când spunea la CSM că procedura de evaluare pe care am făcut-o eu ar fi nelegală pentru că un regulament al CSM prevede o altă metodologie. Eu i-am răspuns că regulamentul CSM nu poate a modifice legea. Dacă legea prevede criterii, proceduri, nu mă cobor la regulamente. Eram unul lângă altul în CSM și l-am întrebat dacă afirmația este documentată sau nu. Oricum nu contra, pentru că avea parti-prisurile sale. Evident că aș putea da mai multe exemple.

A venit decizia CCR. După ce am citit decizia… sigur, aveam convingerea faptului că președintele, mai devreme sau mai târziu, va emite decretul de revocare. Cu această convinere, a două zi am dat un telefon domnului procuror general. I-am zis: în aceste condiții, mai devreme sau mai târziu, când se va pune problema interimatului, va rog, în baza deciziei, să nu aflu din presă pe cine propuneți interimar, vreau să ne consultăm în prealabil. Ceea ce a și făcut. Ne-am consultat, o cunosc pe doamna Jurma. Dansul a propus și eu am exprimat acordul”, a declarat Toader,.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here