O delegaţie niponă a vizitat baza militară Deveselu. Ce i-a interesat pe japonezi

O delegaţie niponă din care au făcut parte membri ai Dietei Japoniei a vizitat marţi Baza Militară 99 Deveselu din Olt, care găzduieşte sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore, potrivit stirileprotv.ro. Din partea autorităților județului, la eveniment au participat Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, și prefectul Silviu Neacșu.

Imagini de la diferite momente ale vizitei au fost postate pe Facebook de Unitatea de Sprijin Naval (Naval Support Facility, NSF) Deveselu.

Delegaţia japoneză a fost primită de comandantul Naval Support Facility Deveselu, Charlos Washington, de comandantul Bazei Militare 99 Deveselu, Răzvan Brătulescu, precum şi de alţi responsabili români şi americani din baza militară.

Totodată, oficialii japonezi au vizitat şi Primăria Deveselu, unde au avut o întrevedere cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) de la Deveselu a devenit operaţional în anul 2016. Baza de la Deveselu este construită pe o suprafaţă de 143 de hectare şi găzduieşte 44 de rachete de interceptare de tip SM-3. Acestea nu vor fi utilizate pentru teste de zbor, ci vor fi lansate numai ca mijloc de apărare împotriva unui atac real.

Sistemele de interceptare SM-3 sunt proiectate pentru scopuri strict defensive şi nu au capacităţi ofensive. Ele nu sunt echipate cu niciun fel de focoase explozive şi se bazează numai pe energia lor cinetică pentru a lovi şi distruge focoasele rachetelor balistice inamice.

Guvernul japonez a anunţat luni o investiţie de 3,6 miliarde de euro în următorii 30 de ani pentru instalarea şi operarea dispozitivului terestru american de interceptare a rachetelor, destinat să contracareze un posibil atac nord-coreean, potrivit AFP. Autorităţile de la Tokyo prevăd introducerea sistemului Aegis Ashore în două zone diferite pentru a acoperi teritoriul întregii ţări, conform stirileprotv.ro.

Din partea autorităților județului, la evenimentul de marți au participat Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, și prefectul Silviu Neacșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here