Zilele lui Ludovic Orban la șefia PNL sunt numărate: Liderul liberal a pierdut majoritatea în partid

Zilele lui Orban la șefia PNL par numărate. Liderul liberal pare să fi pierdut sprijinul liderilor locali. Orban a încercat să impună unele modificări ale statutului PNL menite să-i întărească poziția de președinte. Rezultatul votului din Biroul Permanent (BPN) au fost însă dezastruoase pentru președintele PNL, informează Știripesurse.ro. 

La ultima ședință a BPN, Ludovic Orban a încercat să impună o serie de schimbări în statutul PNL, dar s-a lovit de opoziția celor mai mulți dintre membrii Biroului.

După dezbateri aprise, din 69 de liberali prezenți, doar 28 au votat pentru modificările propuse de Orban, ulterior liberalul schimbând din proprie inițiativă spre stupoarea celor prezenți cele 28 de voturi in 31, potrivit sursei citate.

Printre cei care s-au opus inițiativei liderului PNL s-au numărat nume grele din partid, ca Iulian Dumitrescu, Alina Gorghiu, Gheorghe Falcă, Dan Motreanu, Mugur Cozmanciuc, Anca Boagiu, Cristian Buican, Daniel Dragulin, Bogdan Hutuca sau Cristian Bușoi.

Cu alte cuvinte, Ludovic Orban a pierdut, oficial, majoritatea din partidul pe care îl conduce.

În aceste condiții, se anunță o luptă dură în viitorul Consiliu Național al PNL, unde liderul liberal are nevoie de susținerea a două treimi dintre membri pentru a fi adoptate modificările la statut. De asemenea, este foarte posibil ca noua majoritate din partid să impună și convocarea Congresului pentru debarcarea lui Ludovic Orban.

Contestatarii lui Orban din partid îi reproșează acestuia că a generat acțiuni politice inconsistente și haotice ca în cazul Codului Administrativ și că a umilit partidul la moțiunea de cenzura printr-o negociere lipsită de seriozitate.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here