Mihai Fifor o dă la întors după GAFA cu RACHETELE BALISTICE de la Deveselu: A fost doar o GREŞEALĂ de înțelegere, de COMUNICARE

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, vine cu precizări după gafa de marţi. Fifor a afirmat miercuri că a fost vorba de o eroare de interpretare că ar fi spus că la baza de la Deveselu se află rachete balistice.

„Niciodată nu cred că cineva ar putea afirmă că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete.

E puțin probabil că eu să nu știu ce adăpostim la Deveselu, să nu știu că acolo sunt rachetele interceptoare și în ce mod funcționează scutul de la Deveselu.

A fost doar o greșeală de înțelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aș putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat, la Digi24, Mihai Fifor.

Marți seară, ministrul Apărării a afirmat, într-o emisiune televizată, că România are în baza miliară de la Deveselu rachete balistice şi nu interceptoare.

„Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?”, a spus marți Mihai Fifor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here