Informații Digi24: Premierul l-a sunat pe președinte

Președintele și premierul au discutat la telefon vineri dimineața, la inițiativa Vioricăi Dăncilă, potrivit informațiilor Digi24.

Nu se știe tema discuției, dar e de presupus că a fost vorba despre desemnarea interimarului în perioada concediului Vioricăi Dăncilă, pentru că după aceea a venit anunțul de la Președinție în legătură cu sesizarea Curții Constituționale.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre prim-ministru României şi Preşedintele României, preşedintele contestând desemnarea lui Paul Stănescu pentru conducerea operativă a Guvernului pe durata absenţei Vioricăi Dăncilă. Iohannis afirmă că „prin desemnarea unui alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile prim-ministrului, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în calitate de prim-ministru, şi-a arogat o atribuţie care, potrivit Constituţiei, aparţine altei autorităţi publice, respectiv Preşedintelui României, potrivit dispoziţiilor art. 107 alin.(3) din Constituţie”.

Curtea Constituţională a stabilit pentru 14 august termenul de transmitere a punctelor de vedere de către părţile din sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind conflictul juridic preşedinte-premier, au declarat surse oficiale, citate de agențiile de presă. După transmiterea punctelor de vedere ale părţilor, preşedintele CCR va stabili data de judecare a speţei.

Este un demers fără precedent al Președinției în ceea ce privește sesizarea CCR pe această temă.

Premierul Viorica Dăncilă intră în vacanță săptămâna viitoare.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here