Iohannis contestă la CCR interimatul lui Paul Stănescu la șefia Guvernului

Președintele Klaus Iohannis contestă interimatul lui Paul Stănescu la conducerea Guvernului în perioada în care premierul Viorica Dăncilă este în concediu, informează b1.ro.

Șeful statului cere astfel Curții Constituționale a României să soluționeze conflictul juridic de natură constituțională dintre Prim-ministrul României și Președintele României, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele susține că Viorica Dăncilă încalcă Constituția pentru că își arogă drepturile președintelui, singurul în măsură să desemneze un premier sau un premier interimar în condițiile în care prim-ministrul în funcție nu își poate exercita atribuțiile.

În solicitarea transmisă Curții Constituționale, Klaus Iohannis subliniază faptul că rolul și specificul atribuțiilor prim-ministrului presupun ca acesta să-și exercite atribuțiile permanent și neîntrerupt oriunde s-ar afla, inclusiv în vacanță, în caz contrar, șeful statului fiind singurul care poate desemna un premier interimar.

Comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale pe acest subiect – AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here