Inundațiile de la Curtișoara: Pompierii au suplimentat forțele de intervenție/FOTO+VIDEO

Propritarii gospodăriilor afectate de inundațiile de la Curtișoara nu au scăpat, încă, de necazuri. După aproape două zile de intervenții cu mai multe pompe, pompierii nu au reușit să scoată toată din curți și beciuri. De astăzi, forțele de intervenții au fost suplimentate, la fața locului aflându-se și un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj.

Se intervine cu nu mai puțin de opt pompe, dintre care trei pompe de mare capacitate.

„Pompierii din cadrul subunităților din Slatina, Caracal, Scornicești, dar și un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, continuă misiunile pentru îndepărtarea efectelor negative produse de inundațiile care au afectat mai multe gospodării din comuna Curtișoara, sat Proaspeți.

Începând de sâmbătă dimineață, efectivele care acționează în zonele afectate au fost suplimentate cu forțe și mijloace de la Statia de Pompieri Scornicești și Detașamentul de Pompieri Caracal.

La fața locului acționează 15 pompieri, cu opt motopompe, trei dintre acestea fiind motopompe de mare capacitate.

În afară de cele două dispozitive de evacuare a apei în releu, echipajele de pompieri acționează și pentru evacuarea apei din curți și beciuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Mai multe gospodării din localitatea Curtișoara se află sub ape după ce o baltă situată în spatele grădinilor, alimentată de ploile trecute și de scurgerile de pe versanți generate de mai multe izvoare naturale, s-a revărsat.

Situația nu este singulară, ea repetându-se an de an, însă primarul comunei susține că, anul acesta, problema va fi rezolvată o dată pentru totdeauna grație unui proiect cu fonduri guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here