Inundațiile din Curtișoara, ziua a patra: Apă de peste jumătate de metru în curți și beciuri/ FOTO+VIDEO

Pompierii au continuat și duminică să evacueze apa din curțile și beciurile oamenilor din Curtișoara, afectați de mai multe zile de inundațiile generate de ploile trecute și de izvoarele naturale din zonă.

Forțele și mijloacele dislocate în comuna Curtișoara, sat Proaspeți, au continuat și astăzi actiunile pentru îndepărtarea efectelor negative produse de inundații. Salvatorii se chinuie de joi să îi scape pe localnici de apa care le afectează gospodăriile.

„Sunt curți inundate în care apa are peste 50 de centimetri, beciuri inundate. În continuare se acționează pentru evacuarea apei din zona gospodăriilor afectate, iar cu ajutorul a patru motopompe, începând de ieri, pompierii intervin și pentru asanarea apei din curți și beciuri.

Sunt aceleași două zone în care se intervine. Cu ajutorul motopompelor transportabile, apa este asanată din gospodării și refulată în zona din care acționează motopompele de mare capacitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Mai multe gospodării din localitatea Curtișoara se află sub ape după ce o baltă situată în spatele grădinilor, alimentată de ploile trecute și de scurgerile de pe versanți generate de mai multe izvoare naturale, s-a revărsat.

Situația nu este singulară, ea repetându-se an de an, însă primarul comunei susține că, anul acesta, problema va fi rezolvată o dată pentru totdeauna grație unui proiect cu fonduri guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here