Prognoza METEO: Val de praf saharian peste România. Ce anunţă meteorologii, unde loveşte canicula şi când revin ploile

Un val de praf saharian va lovi Europa în zilele următoare, și va ajunge inclusiv în România, anunță meteorologii. Cele mai afectate țări vor fi Spania și Portugalia, state care se confruntă deja cu temperaturi extreme. În România, fenomenul va fi resimțit la o scară mai mică. 

În același timp, meteorologii anunță că vermea va deveni din ce în ce mai caldă, iar precipitațiile se vor semnala doar pe arii restrânse, după-amiază aşi seara în sud-evestul ţării şi izolat în rest.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, săptămâna viitoare începe temperaturi în creștere.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când pe spaţii mici, îndeosebi la munte, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 13 şi 22 de grade. Şi marţi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când în special în jumătatea nordică a teritoriului se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări îndeosebi pe creste. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade. De miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here