Imagini DRAMATICE de la inundațiile din Curtișoara, deși ploile s-au oprit demult!/ FOTO+VIDEO

Forțele de intervenție din cadrul ISU Olt, ISU Dolj și ISU Vâlcea acționează, pentru a cincea zi consecutiv, în comuna Curtișoara, sat Proaspeți, pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor. Apa încă băltește în curți, grădini și în beciurile oamenilor. Autoritățile spun că astfel de probleme nu vor mai exista pe viitor.

Peste 15 pompieri, cu opt motopompe, dintre care trei de mare capacitate, intervin în sprijinul populației, pentru asanarea apei din zonele afectate.

„Începând de sâmbătă, 4 august, pompierii acționează și în gospodăriile cetățenilor, pentru evacuarea apei din curți, beciuri și anexe gospodărești.

În dispozitivul din comuna Curtișoara, sat Proaspeți, acționează și o motopompă de mare capacitate din cadrul ISU Vâlcea, în sprijinul forțelor din cadrul ISU Olt și ISU Dolj” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgenț Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Mai multe gospodării din localitatea Curtișoara se află sub ape după ce o baltă situată în spatele grădinilor, alimentată de ploile trecute și de scurgerile de pe versanți generate de mai multe izvoare naturale, s-a revărsat.

Atât primarul localității, cât și viceprimarul susțin că un proiect pe care primăria îl va implementa în curând va pune capăt unor astfel inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here