Daea, după ce a vorbit despre ARDEREA câmpurilor de porumb: Lumea interpretează atât de subțire… E o măsură EXTRAORDINARĂ!

Ministrul Agriculturii vine cu precizări, după ce a alarmat întreaga țară declarând că vor fi arse toate câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate cu pestă porcină africană. Petre Daea a spus că nu a făcut nicio greșeală de comunicare, ci este doar vina celor care au interpretat greșit spusele lui. 

”Este o greșeală formidabilă, nu m-am gândit că lumea de azi poate să interpreteze atât de subține, atât de alarmant și cu efecte atât de negative la nivelul țării o măsură atât de extraordinară care se impune în momentul în care avem acest virus.

Ordinul pe care l-am dat își are originea în măsurile pe care le-am luat la Comitetul Național al Situațiilor de Urgență, care spune foarte clar că dacă un porc mistreț se găsește mort într-o cultură pentru că… se găsește mort într-o cultură…, acel porc mistreț diagnosticat cu virusul respectiv și dacă se confirmă, zona respectivă în care a murit se tratează ca orice altă zonă. Nu te lipsești de ea, că sunt oameni care vin cu vacile, să ia un porumb de acolo…”, a declarat Petre Daea, pentru B1 TV.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here