Evaluare: Peste 70 de gospodării din Curtișoara, afectate de inundații/ Pompierii încă intervin în localitate/ FOTO+VIDEO

Autoritățile au finalizat evaluarea gospodăriilor afectate de inundațiile petrecute în comuna Curtișoara, unde efectele ploilor și a scurgerilor de pe versanți de săptămâna trecută încă persistă. Pompierii încă acționează în zonă pentru evacuarea apei din gospodării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgenț (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, 71 de gospodării din Curtișoara au fost afectate de inundații.

„A fost finalizată și evaluarea inițială a gospodăriilor afectate, în urma primei centralizări, 71 de gospodării au fost afectate”, a declarat Alin Băsășteanu.

După aproape o săptămână de intervenții, pompierii au continuat, marți, intervențiile pentru evacuarea apei din curților oamenilor.

„Începând cu ora 12.00, forțele și mijloacele din cadrul ISU Dolj și ISU Vâlcea venite în sprijin în comuna Curtișoara, sat Proaspeți, s-au retras din dispozitiv. Acționează în continuare echipajele din cadrul ISU Olt, cu o motopompă de mare capacitate și două motopompe transportabile.

În acest moment se acționează cu o motopompă de mare capacitate și două motopompe transportabile, pentru evacuarea apei din opt curți.

Există o zonă un sistem de captare și apa este preluată din zona respectivă și refulată într-o zonă în care să nu afecteze și alte gospodării”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Mai multe gospodării din localitatea Curtișoara au fost inundate după ce o baltă situată în spatele grădinilor, alimentată de ploile trecute și de scurgerile de pe versanți generate de mai multe izvoare naturale, s-a revărsat.

Autoritățile locale susțin că un proiect pe care primăria îl va implementa în curând va pune capăt unor astfel inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here