Copil rămas blocat într-un gard de sârmă. O bucată i-a străpuns capul

Clipe de groază pentru un copil de 11 ani din Călăraşi. Băiatul a rămas blocat într-un gard de sârmă, după ce o bucată de metal i-a străpuns capul. Copilul încerca să iasă prin gard ca să-şi recupereze mingea. Copilul a fost transportat la spital, operat şi se află în afara oricărui pericol. Autorităţile dau vina pe copil pentru situaţie. Ar fi folosit terenul de fotbal din acel parc în timpul programului de linişte.

Băiatul juca fotbal împreună cu prietenii în Parcul Luceafărul din Călăraşi. La un şut mai puternic, mingea a căzut în afara terenului. Copilul a încercat să iasă printr-o crăpătură a gardului ca să o recupereze. A rămas blocat după ce o bucată de metal de aproape 5 cm i-a străpuns efectiv capul. Copilul a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean Călăraşi, iar de acolo a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Bagdasar Arseni, în Capitală pentru că în Călăraşi nu există niciun medic neurochirurg.

Daniel Chirea – asistent-şef la SAJ Călăraşi: „Intervenţia a fost destul de pretenţioasă. Ne-a interesat să menţinem starea de linişte a copilului. Ne-am dorit ca intervenţia să decurgă repede în aşa fel încât el să nu devină inconştient şi să agravăm leziunile”.

Elena Rogoz – consilier la Primăria Călăraşi: „Măsura de închidere temporară poate fi prelungită cumva chiar cu desfiinţarea acestui teren, Întreţinerea tuturor locurilor de joacă din pacrcurile municipiului Călăraşi are loc anual. Anul acesta, din păcate, nu ajunsesem în Parcul Luceafărul”.

Locatarii ceruseră de multă vreme închiderea locului de joacă.

Nu doar în Călăraşi sunt astfel de probleme. În urmă cu doar două săptămâni, un copil s-a lovit la ochi într-un loc de joacă din Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, iar acum are nevoie de transplant de cornee pentru a putea vedea din nou.

În Constanţa, autorităţile locale au desfiinţat toate locurile de joacă învechite, care ar putea fi periculoase pentru copii.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here