Jandarmii au gazat copilul unui fost MINISTRU. A fost nevoie de resuscitare medicală

Sursa foto: b1.ro

Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii din timpul Guvernului Cioloş, anunţă că una dintre fetele sale a fost rănită în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, ca urmare a intervenţiei în forţă a jandarmilor.

Demnitarul a povestit pe pagina sa de Facebook că a asistat vineri la protestele antiguvernamentale împreună cu cele două fiice ale sale. După ce a pierdut-o în mulţime pe una dintre ele a aflat că aceasta a fost rănită ca urmare a intervenţiei cu gaze lacrimogene a jandarmilor.

Paramedicii au intervenit de urgenţă la faţa locului, în vederea resuscitării cu oxigen.

“Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față…

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa.”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here