DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ! Un jandarm în rezervă și-a depus livretul militar, în semn de protest

Dragoş Marcu, sublocotenent în rezervă, care e stabilit în Franţa, și-a depus livretul militar, în semn de protest față de violențele colegilor la mitingul diasporei.

Astfel, Marcu a condamnat acțiunile colegilor săi considerându-le „excesive” și i-a invitat pe cei in conducerea Jandarmeriei să își dea demisia, potrivit libertatea.ro.

„E o situaţie fără precedent, aşa încât după o reflecţie atentă, m-am gândit că e o atitudine normală şi un semnal de alarmă că se trece o linie roşie. Nu mai doresc să fiu ofiţer în structura asta, nici măcar în rezervă. Nu mai am solidaritate cu niciun chip cu acei ofiţeri activi care coordonează în felul acesta, brutal, reprimarea unei manifestări paşnice, până la un anumit moment. Ei şi-au făcut treaba, numai că şi-au făcut-o excesiv şi pentru asta trebuie să răspundă, în frunte cu şeful Jandarmeriei şi ofiţerii superiori. Eu îi invit pe şefii Jandarmeriei la demisie şi nu pot să pun în joc decât jetonul pe care-l am, gradul meu de sublocotenent în rezervă. Putem să intuim puţin implicarea factorului politic şi obedienţa aceasta jegoasă a conducătorilor Jandarmeriei şi din Ministerul de Interne, e o situaţie fără precedent”, a declarat Dragoş Marcu, sublocotenent în rezervă.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here