Firme din Sibiu și Mureș, amendate pe polițiștii din Olt pentru furt de lemne/ FOTO

Polițiștii olteni au aplicat amenzi în valoare de 9.000 de lei și au dispus confiscarea a peste 31 mc material lemnos de la două firme din Sibiu și Mureș.

În timp ce acționau pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic, polițiștii din la Ordine Publică din IPJ Olt au depistat, luni seară, în trafic, pe raza comunei Pleșoiu, trei autocamioane care transportau material lemnos.

În urma inventarierii și cubării materialului lemnos de către reprezentanții Ocolului Silvic Slatina, s-a constatat faptul că două societăți comerciale, una cu sediul în județul Sibiu, iar alta în județul Mureș, au transportat material lemnos, ce nu corespunde din punct de vederea al volumului cu cel precizat în avizele de însoțire a mărfii.

„Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, valoarea totală a amenzilor fiind de 9.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

La controale a reieșit o diferență de 31,26 metri cubi de material lemnos care nu a corespuns cantității precizate în documentele de însoțire a mărfii și care a fost confiscată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here