Spaniolii caută aproape 1000 de căpșunari în Olt. Se oferă un salariu brut de peste 40 euro/zi, iar cazarea va fi gratuită

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Olt, promovează ofertele a doi angajatori din Spania, de 950 de locuri de muncă vacante pentru femei și cupluri, pentru munca sezonieră în agricultură, la recoltarea căpşunilor, campania 2019.  

Unul dintre angajatori pune la bătaie 150 de locuri vacante destinate doar femeilor. Contractul de muncă este de aproximativ trei luni și se va derula în perioada 1 februarie – 31 mai 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 ore/săptămână împărţite în 6 zile, ziua liberă poate fi în oricare zi a săptămânii.

Perioada de probă este de 15 zile. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, contribuţiile datorate fiind: impozit pe venit = 2% şi asigurare socială = 113 euro/lună.

Cazarea este gratuită, iar lucrătorul va plăti 1 euro/zi reprezentând plata utilităților.

Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din primul salariu al angajatului. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este plătită de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, nr. 2, tel. 0249/411002.

Selecţia va fi organizată în Moldova.

Termenul limită pentru aplicare este 20 noiembrie 2018. Data și locația bursei vor fi comunicate ulterior.

Cel de-al doilea angajator oferă 800 locuri de muncă, dintre care 400 pentru femei şi alte 400 de locuri pentru cupluri, tot în domeniul recoltării căpşunilor.

Durata contractului de muncă este de tot de trei luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 minute/săptămână împărţite în 6 zile, ziua de odihnă nu este neapărat duminica.

„Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: (IRPF=impozit) = 2%, asigurare medicală = 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile.

Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților).

Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport”, se arată în comunicatul AJOFM Olt.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Olt din Slatina, strada Prelungirea Crişan, nr. 2, tel. 0249/411002.

Selecţia va fi organizată în regiunile de Sud şi Sud-Vest.

Termenul limită pentru aplicare este 15 decembrie 2018. Data și locația bursei vor fi comunicate, de asemenea, ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here