După ce au participat la protestele violente din București, jandarmii din Craiova au fost aduși și în Olt, pentru „asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică”

După ce au fost duși la protestele violente din București, jandarmii din Craiova au fost aduși și în Olt, pentru „asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică”. De data aceasta, nu pentru a interveni la proteste, ci pentru acțiuni la numeroasele sărbători și bâlciuri care se țin, în mai multe localități, în perioada Sfintei Marii. 

Mai exact, este vorba despre efective ale Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, care vor acționa în cooperare cu jandarmii olteni și cu polițiștii.

„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor acţiona, în perioada 14-19 august, în cooperare cu polițiști şi cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică pe timpul manifestărilor cultural – artistice prilejuite de sărbătorirea Sfintei Maria, ce se vor desfășura la nivelul județului în mai multe localități”, se arată într-un comunicat al Jadarneriei Olt.

Astfel de sărbători au loc, în această săptămână, în localitățile Redea, Radomirești, Găvănești, Pârșcoveni, Iancu Jianu, Vădăstrița, Osica de Jos, Coteana, Bărăști, Cungrea, Cîrlogani, Scărișoara, Priseaca și Valea Mare.

„Jandarmii vor acționa pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât în zona de desfășurarea a manifestărilor, cât și pe traseele de afluire/defluire a participanților”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, în data de 15 august, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele  C.S.M. Slatina şi Universitatea Craiova 1948, competiție care va avea loc, în cadrul Cupei României, pe stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina.

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Olt recomandă participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârsirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forțelor de ordine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here