Demersuri pentru modernizarea și extinderea iluminatului public din Slatina/ Ce străzi sunt vizate

Consilierii locali ai Slatinei au adoptat, recent, două proiecte de hotărâre care vizează modernizarea și extinderea iluminatului public în municipiul-reședință de județ.

Este vorba despre aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico–economici pentru obiectivul „Modernizarea, eficientizarea, extinderea sistemului de iluminat public și reabilitarea instalatiilor electrice din municipiul Slatina”, cât și despre aprobarea proiectului în sine.

Finanțarea proiectului urmează să se facă din fonduri europene, costurile fiind de peste 23,5 milioane de lei, la care se adaugă contribuția proprie a municipiului de aproape 760.000 de lei.

Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public se va face pe 16.500 de metri, proiectul vizând înlocuirea a 1.273 de corpuri de iluminat cu consum mare cu corpuri de iluminat LED. De asemenea, vor fi achiziționați peste 100 de stâlpi de iluminat metalici, totul urmând să fie controlat printr-un sistem de telegestiune.

Noile corpuri de iluminat urmează a fi montate pe străzile Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, bulevardul Alexandru Ioan Cuza, Cireaşov, Cornişei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertăţii, Piteşti (inclusiv Piteştiul Vechi), Primăverii, 13 Decembrie, Ionaşcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Şapcă, Profesor M.S. Andreian, Abatorului, Ştrandului, Strehareţi, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu, bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu, Dimitre Caracostea, George Poboran, Grădişte.

Cele două proiecte de hotărâre au fost inițiate de viceprimarul Gigi Vîlceleanu, contractul de finanțare urmând să fie semnat, în numele municipalității, de primarul Slatinei, Emil Moț, împuternicit de consiliul local în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here