MAE: Încă un român printre victimele tragediei din Italia

Sursa foto: digi24.ro

Numărul românilor decedați în tragedia de lângă Genova a ajuns la doi, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

„În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la fața locului, un alt cetățean român, cu dublă cetățenie, a fost identificat printre persoanele decedate”, precizează MAE, care inițial anunțase că doar un român se află printre cele 38 de victime.

35 de vehicule erau pe viaduct în momentul cândacesta s-a prăbuşit în gol. Unul dintre pilonii de susţinere şi o porţiune de 100 de metri din ambele sensuri au căzut la pământ. Amploarea dezastrului se vede mai bine de la înălţime.

Supravieţuitorii au poveşti de groază. Sunt în stare de şoc încă şi nu pot fi de folos anchetatorilor. „Prima oară a fost impactul. Am fost aruncat. M-am trezit zburând şi atât. Nu-mi mai aduc aminte nimic altceva.

Podul prăbuşit era vechi de 51 de ani, iar lucrările de consolidare erau în plină desfăşurare. Autorităţile ştiau că viaductul pe care trec 25 de milioane de vehicule în fiecare an avea probleme mari. Fusese reparat de mai multe ori de urgenţă, însă mai mult cârpit, spun şoferii. În plus, reporterii din Italia au aflat că oficialii companiei de autostrăzi s-au gândit să îl demoleze acum nouă ani, convinşi că este singura soluţie ca să scape de pericol.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here