Şeful Jandarmeriei, la Parchet în ancheta privind violenţele de pe 10 august. Procurorii îi caută pe jandarmii cu numerele mascate

Sursa foto: informateca.ro

Ionuţ Şindile, şeful interimar al Jandarmeriei Române, s-a prezentat, luni, la Parchetul General, în ancheta privind evenimentele violente de pe 10 august din Piaţa Victoriei. Procurorii militari cer identificarea jandarmilor care şi-au acoperit numerele de identificare de pe căşti cu bandă izolatoare.

Ionuţ Şindile, şeful interimar al Jandarmeriei Române, s-a prezentat, luni, la Parchetul General, în ancheta privind evenimentele violente de pe 10 august din Piaţa Victoriei.

„Vizita a avut ca scop stabilirea modalitatilor de cooperare pentru identificarea persoanlor care se pot face responsabile de comiterea violentelor, in contextul evenimentelor petrecute in 10 si 11 august”, se arată într-o informare a Parchetului.

Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a solicitat Jandarmeriei identificarea jandarmilor cu indicativul de pe cască ascuns cu bandă izolatoare de la protestul din 10 august, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Procurorii militari vor să afle câţi jandarmi aveau indicativul ascuns, dacă a fost o strategie individuală sau dimpotrivă una concertată, instituţională, care ar putea dovedi premeditarea intervenţiei brutale.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here