Olt: Încă un eliminat din examenul de bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Încă un candidat din Olt înscris la sesiunea a doua a Bacalaureatului a fost eliminat din examen după ce el a fost prins, joi, la ultima probă scrisă Bac-ului, încercând să copieze. La această probă s-au înscris 575 de candidați, însă peste 170 nu s-au prezentat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Mirela Paraschiv, tentativa de fraudă a avut loc la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina.

”Pentru a treia probă scrisă a bacalaureatului, cea la alegere, s-au înscris 575 de candidați, dintre care 174 nu s-au prezentat. La centrul de examen de la Colegiul Național Vocațional «Nicolae Titulescu» Slatina, un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă”, a spus Mirela Paraschiv.

Un caz similar a avut loc la prima probă scrisă a sesiunii, cea scrisă la limba și literatura română, în centrul de examen de la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” din Caracal.

Bac-ul va continua vineri, 24 august, și luni, 27 august, cu evaluarea competenţelor  lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here